Σε ένα πανέμορφο τοπίο με πεύκα, κάτω από την εκκλησία του Τιμίου Πρόδρομου, δημιουργήθηκε το Κοινοτικό Πάρκο Δυμών.

Η ιστορία του Πάρκου
Το 1991, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αποδήμων Δυμών και σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Δυμών , δημιουργήθηκε ο καταπληκτικός αυτός εκδρομικός χώρος μέσα σε εκκλησιαστική περιουσία.

Το 2007, το Κοινοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην ολοκλήρωση έργων διαμόρφωσης και εξωραϊσμού του χώρου. Έτσι, από το 2007 το Κοινοτικό Πάρκο Δυμών αναβαθμίστηκε και αποτελεί σήμερα ιδανικό χώρο για ξεκούραση και αναψυχή.

Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε από το «Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης 2004-2006», Μέτρο 3.2. Το Κράτος χρηματοδότησε το 80% του συνόλου των δαπανών, και το Κοινοτικό Συμβούλιο το 20% .

Το συνολικό κόστος για την επέκταση και την αναβάθμιση του Πάρκου ανέρχεται στο ποσό των 78000€.

Περιήγηση στο Πάρκο
Ο επισκέπτης κατά την περιήγηση του στο Πάρκο θα θαυμάσει την ομορφιά της φύσης με τα υπέροχα χρώματα και τα αρώματα της. Ταυτόχρονα, θα συναντήσει αναπαλαιωμένες βρύσες, εκδρομικό χώρο και παιδική χαρά.

Η παιδική χαρά έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας, για να μπορούν τα παιδιά να απολαύσουν το παιχνίδι τους.

Ο εκδρομικός χώρος διαθέτει ξύλινα τραπέζια, ψησταριές , πόσιμο νερό και αποχωρητήρια, μ’ άλλα λόγια όλες τις διευκολύνσεις για ημερήσιες εκδρομές. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 300 επισκέπτες.

Κανόνες συμπεριφοράς των επισκεπτών

Οι επισκέπτες του Πάρκου πρέπει να ακολουθούν ορισμένους κανόνες συμπεριφοράς:

Πηγές:
Κοινοτικό Συμβούλιο Δυμών
www.moa.gov.cy