Η μεγάλη αγάπη των νέων για την κοινότητα τους, έφερε το 1991 την δημιουργία του Κέντρου Νεότητας Δυμών που είχε κύριο στόχο την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου τους χρόνου.

Μέσα από αθλητικές, πολιτιστικές, αλλά και κοινωνικές εκδηλώσεις προσφέρει πολυσήμαντο έργο τόσο στην Κοινότητα όσο και σε παγκύπριο επίπεδο.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή θα δούμε τους νέους να δραστηριοποιούνται ποδοσφαιρικά και να δημιουργούν ομάδα ποδοσφαίρου. Επίσης συμμετείχαν σε περιφερειακά πρωταθλήματα διαφόρων ομίλων όπως μπιλιάρδου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, και μίνι ποδοσφαίρου.

Σήμερα η λειτουργία του θεατρικού και χορευτικού ομίλου που έχουν δημιουργηθεί από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του κέντρου δίνουν την ευκαιρία της πνευματικής και σωματικής καλλιέργειας των νέων μας καθώς επίσης και την δυνατότητα διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Κοινότητα μας παρουσιάζοντας την αξιόλογη δουλειά που επιτυγχάνουν μέσα από αυτούς τους ομίλους.

Επίσης δίνει την ευκαιρία σε νέους μέσα από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επισκέπτονται διάφορες χώρες του εξωτερικού και να αποκτούν σημαντικές εμπειρίες.

Μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας για ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο κοινωνικό σύνολο βάζομε και εμείς το δικό μας λιθαράκι. Κινητοποιώντας ολόκληρη την κοινότητα, φιλοξενούμε σχεδόν κάθε χρόνο παιδιά με ειδικές ανάγκες από σχολεία και ιδρύματα από όλη την Κύπρο. Προσφέρεται μια ολοήμερη φιλοξενία στο κοινοτικό πάρκο του χωριού που περιλαμβάνει φαγητό, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, μουσική, χορό και διασκέδαση.

Στόχος μας είναι η συνέχιση του παραπάνω έργου που θα δίνει την ευκαιρία στους λιγοστούς νέους μας να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους στο απομακρυσμένο μικρό και όμορφο χωριό μας, σε συνεργασία και στήριξη από όλα τα οργανωμένα σύνολα της Κοινότητας.